2011. május 6., péntek

Első ültetőnap

Ma végre beültettem az első 5 ágyást.
Ültetés előtt a magokat langyos kamilla és borsmenta tea keverékébe áztattam be. Ezt egy biogazdálkodós oldalon olvastam, állítólag ellenállóbbak lesznek tőle a magok a betegségekkel szemben, és hamarabb is csíráznak.


Míg a magok áztak a vetésre előkészített gödröket alaposan belocsoltam a csalánlével. A csalánlé mostanra szépen megérett, büdös is rendesen. Először csak olyan szaga volt, mint amikor a vázába belerohad a virág, mostanra már tömény tehénistálló szaga lett... locsolás közben is....

Ágyások belocsolva


Az ültetésnél az első probléma ott kezdődött, hogy hogyan halásszam ki a magokat az áztató vízből. Végül papírtörlőkendő, és szűrő kombinációjával oldottam meg a dolgot.
Pár perc csöpögtetés után a magok ültetésre készen állnak:


A következő dolgok kerültek ma elvetésre:
1. sor: fokhagyma+szamóca
2. sor: sonkahagyma
3. sor: Káposzta (júliusi óriás) + borágó
4. sor: Sárgarépa (amsterdam) + kapor
5. sor: Karalábé (bécsi kék) + bazsalikom (ebbe a sorba jönnek a paradicsomok majd)

Miután minden a helyére került széthúztam a mulcsot, hogy minél jobban takarjon:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése